اقتباسی از «مدهآ» در جشنواره تئاتر عروسکی
تماشاگر «شفیره» در فضایی باستانی و قدیمی قرار میگیرد.
نمایش «شفیره»، کاری از مهدی شاهپیری، که در جشنوارۀ بینالمللی نمایش عروسکی تهران- مبارک به صحنه خواهد رفت مخاطب را در جایگاه یک باستانشناس قرار میدهد.
این نمایش دربارۀ پادشاهی بدون فرزند است. یک شب آوای زنبوری در گوش پادشاه میپیچد و راز فرزنددار شدن او را میگوید. بعد از چند ماه ملکه فرزندان دو قلو به دنیا میآورد. دختری سرخ مو و پسری مرده. پادشاه از این که پسر مرده است غصهدار میشود. دوباره آوای زنبور در گوش او طنینانداز میشود تنها در صورتی که گلوی دختر بریده شود پسر زنده خواهد شد. پادشاه گلوی دختر را میبرد از خون دختر گلی میروید سرخ رنگ. سالها میگذرد تا یک روز مرد دریانوردی به همان ساحل قدم میگذارد و گل را میبیند.
نمایش «شفیره» برداشتی آزاد از نمایشنامۀ تراژیک «مدهآ» اثر اوریپید است.
شاهپیری که به فضای افسانهای هزار و یک شب و دیو و پری علاقهمند است در بازنویسی و اقتباس از «مدهآ» شکل اسطورۀ یونانی را تغییر داده و از فضای افسانهای سحر و جادو استفاده کرده است.
طراحی صحنه نیز به گونهای است که تماشاگر خود را در جایگاه یک باستانشناس میبیند و وارد فضایی عجیب و مرموزی میشود تا داستان را کشف کند. دکوری که در نظر گرفته شده یک زیگورات نامتقارن است. زیگوراتی که در قالب فضای ایران باستان و بینالنهرین تعریف میشود.
شاهپیری توضیح داد: تکنیک اجرایی نمایش «شفیره» مدرن است و استفاده از عروسک به آن شکل سنتی و کلاسیک کاربرد ندارد. اما در بخشهایی که عروسک داریم تکنیک باتومی به کار برده شده. کار بدون دیالوگ است. در کل نمایش نریشن پخش میشود و به سمت تصویرسازی رفتیم.
داریوش فائزی، هرش آرمند، مهرنوش بلمه، کتایون رزمحسینی، ریحانه کوثریمهر، گلآرا غفرانی و حامی علیزاده بازیگر و بازیدهندۀ عروسک هستند.
طراحی، ساخت عروسک و طراحی لباس با مهرنوش بلمه است.
ساخت دکور هانی سقاییان، طراح صحنه مهدی شاهپیری، طراح نور رضا خضرایی و آهنگساز بابک نصیریخواه هستند.
هفدهمین جشنوارهۀ بینالمللی نمایش عروسکی تهران- مبارک با دبیری مرضیه برومند یکم تا هفتم شهریور ماه برگزار خواهدشد.