در حال بارگذاری ...
...

جشنواره نمایش عروسکی از دو هنرمند تلاشگر قدردانی می‌کند

جشنواره نمایش عروسکی از دو هنرمند تلاشگر قدردانی می‌کند

هجدهمین جشنواره نمایش عروسکی تهران - مبارک از کوشش‌های دو هنرمند فعال در حوزه نمایش عروسکی قدردانی می‌کند.

به گزارش ستاد خبری هجدهمین جشنواره نمایش عروسکی تهران_ مبارک، در این دوره از جشنواره، بزرگداشتی برای ایرج محمدی در نظر گرفته شده و محمد حسن ابویی مهریزی هم تجلیل می‌شود.


قرار است این هر دو قدردانی در آیین پایانی جشنواره که روز یکشنبه 17 اسفند ماه برگزار می‌شود، برپا شود.


ایرج محمدی، زاده سال 1330 در ملایر و کارشناس نمایش عروسکی از دانشکده هنرهای دراماتیک است.


از جمله فعالیت‌های صحنه‌ای او می‌توان از نمایش‌هایی همانند «در انتظار گودو»، «زریچه و پریچه»، «خرس گنده»، «خروس مغرور»، «گربه ملوس و روباه عبوس»، «ماشا و خرس»، «سرزمین خرگوش‌ها»، «جوجوی نوک طلایی، روباه دم حنایی» نام برد.


محمدی در کنار این فعالیت‌های نمایشی، نگارش و کارگردانی فیلم‌های عروسکی آموزشی مانند «شاگرد بازیگوش»، «اردک مغرور»، «من که باورم نمیشه»، «مگه به قده»، «نشانه»، «همسایه‌ها»، «دوستی‌ها»، «غول بی‌شاخ و دم»و ...را در کارنامه هنری خود ثبت کرده است.
او به عنوان مسوول هنرهای نمایشی با درجه کارشناسی خبره از وزارت آموزش و پرورش از سال 1360 تا 1388 فعالیت داشته است.


تدریس در دانشکده‌ها و موسسات هنری همچون دانشکده هنرهای زیبا، سینما تئاتر، جهاددانشگاهی و ‌سوره و نگارش بیش از 20 مقاله درباره نمایش عروسکی،‌  بخش دیگری از فعالیت‌های آموزشی او به شمار می‌رود. 


محمدی، عضو خانه تئاتر و عضو رسمی انجمن نمایشگران عروسکی، داور چند دوره جشنواره بین‌المللی تئاتر عروسکی تهران – مبارک و دانشگاهی، مدیر کارگاه‌های آموزشی سیزدهمین و چهاردهمین جشنواره بین‌المللی نمایش عروسکی تهران – مبارک هم بوده است.

محمد حسن ابویی مهریزی
محمد حسن ابویی مهریزی، معلم خوش ذوق یزدی است با بیش از 20 سال سابقه تدریس در مدارس یزد و مهریز. تحصیلاتش کارشناسی ارشد پژوهش هنر است ولی رشته تخصصی‌اش نقاشی است و تمرکزش بر آبرنگ. با این همه، علاقه به نمایش خیمه‌شب‌بازی و عروسک مبارک سبب شده  از حدود 10 سال پیش  آموزش ساخت این عروسک را در مدارس و در دانشگاه پی بگیرد.


او به دانش‌آموزان آموزش می‌دهد با مواد دورریختنی و به شیوه‌های گوناگون عروسک مبارک را بسازند.


مهریزی در کنار ساخت عروسک، سابقه تئاتر آیینی را برای دانش‌آموزان خود شرح می‌دهد و در کلاس خود فیلم‌هایی از خیمه‌شب بازی استادانی مانند زنده یاد خمسه‌ای یا بهروز غریب‌پور نمایش می‌دهد تا دانش آموزان اطلاعات لازم را هم به دست آورند.


ابویی مهریزی علاوه بر تدریس در دانشگاه و مدارس، با انجمن هنرهای نمایشی یزد و کانون پرورش فکری کودکان  نوجوان نیز همکاری دارد.


همکاری با جشنواره‌های تئاتر معلولان و کوشش برای نزدیک کردن دنیای عروسکی به دنیای عروسک‌گردانان معلول، بخش دیگری از فعالیت او و تلاشش برای گشترش نمایش عروسکی بویژه خیمه‌شب‌بازی است که برای او جوایزی هم به همراه داشته است.