نسرین خنجری کارگردان حاضر در جشنواره«تهران-مبارک»
تماشاگران زیادی از طریق تلویزیون تئاتر ایران نمایش میبینند/«جایی برای آشغالها نیست»نمایشی پیرامون محیط زیست است
نسرین خنجری گفت: کرونا با همه بدیهایی که داشت فرصتی را پیش آورد که ما به تجربههای نو در زمینه عرضه محصولات فرهنگی و هنری بیاندیشیم. شخصاً بسیار خوشحالم که نمایش من از طریق فضای مجازی امکان آن را دارد که توسط طیف وسیعتری از تماشاگران در سراسر ایران دیده شود.
به گزارش ستاد خبری هجدهمین جشنواره نمایش عروسکی تهران- مبارک به نقل از ایران تئاتر از جمله نمایشهایی که درهجدهمین جشنواره نمایش عروسکی تهران ـ مبارک شرکت کرده است، «جایی برای آشغالها نیست»نام دارد. نمایشی به کارگردانی نسرین خنجری که در بخش صحنهای کودک و نوجوان این دوره از جشنواره شرکت کرده است.
نسرین خنجری در مورد داستان این نمایش گفت:«جایی برای آشغالها نیست»نمایش پیرامون محیط زیست است و داستان آن به شکل فانتزی روایتگر رابطه میان یک خانم پوستر کاغذی مچاله شده و یک آقای قوطی کنسرو قراضه است که آنها به همراه یک مگس متوجه میشوند که چون دیگر جایی برای آشغالها نیست و جای آنها نیز خیلی تنگ شده است در نتیجه باید به همراه یکدیگر راه افتاده و به نزد آدمها بروند و به آنها بگویند که دیگر بس است و آشغال تولید نکنید.همراهی آنها به سفری منجر میشود که حوادث و اتفاقات فراوان در آن رخ میدهد که این نمایش راوی آنهاست.
تمام نمایشها از طریق فضای مجازی از 10 تا 17 اسفند قابل نمایش هستند
وی با تأکید بر اینکه این نمایش را برای نخستینبار ویژه جشنواره عروسکی "مبارک" تولید کرده است، گفت: براساس آنچه که دبیرخانه جشنواره اعلام کرده است تمامی آثار در زمان برگزاری جشنواره که تا 17 اسفند ادامه خواهد داشت از طریق سامانه و پلتفرمهای موجود بر بستر فضای مجازی قابل استفاده و رؤیت از سوی مخاطبان علاقهمند است و براساس آنچه که شخصاً مطلع شدم برخی از کارهای حاضر در جشنواره بلیط فروشی دارند با قیمت 8 هزار تومان و برخی دیگر رایگان است که البته اطلاعی از این نحوه تقسیمبندی کارها ندارم.
خنجری در مورد بارگذاری فیلم آثار نمایشی جشنواره در پلتفرمهای طراحی شده تصریح کرد: به نظر که این اتفاق تجربه نو و جالبی است هر چند که همه ما در مواجهه با این پدیده نو استرس داشتیم و در ابتدا نمیدانستیم که باید چگونه با آن کنار بیاییم. من اهل و ساکن یزد هستم و پیش از این جشنواره که جشنواره فیلم کودک و نوجوان اصفهان به همین شکل برگزار شد، توانستم از طریق فضای مجازی در جریان آثار شرکتکننده در این جشنواره قرار گیرم؛ امری که سالهای قبل شاهد آن نبودیم و کرونا با همه بدیهایی که داشت فرصتی را پیش آورد که ما به تجربههای نو در زمینه عرضه محصولات فرهنگی و هنری نیز بیاندیشیم. شخصاً بسیار خوشحالم که نمایش من از طریق فضای مجازی امکان آن را دارد که توسط طیف وسیعتری از تماشاگران در سراسر ایران دیده شود.
نظارت و ارزیابی آثار از آنجا که باید در اختیار مخاطبان بیشتری قرار میگرفت دشوار و سختگیرانه بود
این کارگردان عروسکی افزود: تنها سختی کار در این تجربه نو روند فیلمبرداری آثار بود که همانطور که گفتم استرس و نگرانی را متوجه اغلب گروههای شرکتکننده کرد مضافاً به اینکه چون قرار بر این است که فیلم آثار بارگذاری شود و در اختیار مخاطبان بیشتری قرار گیرد لذا نظارتها و ارزیابیها در خصوص نحوه اجرا و فیلمبرداری کمی دشوار و سختگیرانه بود و فشار آن را متوجه گروهها کرد اما از نتیجه کار خرسندیم و امیدواریم با تماشای آثار رضایت بینندگان نیز جلب شود.
خنجری گفت: همانطور که اشاره کردم ساکن یزد هستم و روند تمرینات ما با دوستان همکارم در تهران به این شکل بود که ابتدا دورخوانی را از طریق فضای مجازی و آنلاین به انجام رساندیم و به محض تسلط دوستان بر روی متن و سوار شدن آنها بر شخصیت و لحن و گفتار عروسکها، به تهران آمدم و مراحل کار با عروسک به شکل حضوری به انجام رسید. سبک کاری ما «تاپ تیبل» است و ما در زمان فیلمبرداری کمترین تغییرات را در زمینه اجرای میزانسنها داشتیم که خوشبختانه تمامی وقایع صحنه با حضور 10 کاراکتر و با استفاده از یک دوربین به ثبت رسید.
وی ادامه داد: در این نمایش از عروسکهای گوناگونی استفاده کردم؛ از عروسک باتومی، اسفنجی تا عروسک فکزن و لذا تکنیک کاری ما در زمینه استفاده از عروسک، تلفیقی بوده است.
جشنواره عروسکی در این ایام پایان سال نو روزگار خوب توأم با سلامت را برای خانوادهها رقم خواهد زد
این کارگردان عروسکی در پایان با اشاره به زمان برگزاری جشنواره گفت: از نظر من به غیر از فشار و استرسی که گروههای نمایشی از زمان بازبینی آثار تا زمان فیلمبرداری از آنها داشتند و این مدت زمان بسیار کوتاه بود، برگزاری جشنواره در چنین مقطع زمانی را باید به فال نیک گرفت. خاطرم هست سال گذشته قرار بود به میزبانی یزد، جشنواره عروسکی به منظور پیشواز از بهار توسط خانم برومند برگزار شود که البته برگزاری آن لغو شد و در حال حاضر و با توجه به شیوع بیماری کرونا و جبراً تعطیل شدن بسیاری از برنامههای خانواده برای استقبال از بهار، این جشنواره فرصت خوبی را به ویژه برای کودکان و نوجوانان فراهم آورده است تا به تماشای آثار این رویداد نمایشی بنشینند و به اتفاق خانوادههای خود روزگار خوب توأم با سلامتی را سپری کنند.