هشتمین روز از نوزدهمین جشنواره بینالمللی نمایش عروسکی تهران-مبارک، میزبان چهار نمایش صحنهای و چهار اثر در بخش فضای باز است.
به گزارش روابط عمومی ادارهکل هنرهای نمایشی، در هشتمین روز از برگزاری نوزدهمین جشنواره بینالمللی نمایش عروسکی تهران-مبارک، امروز پنجشنبه (پانزدهم تیر)، چهار نمایش در بخش صحنهای و چهار اثر در بخش فضای باز اجرا خواهند شد.
نمایشهای ایرانی صحنهای
«زنده به گور» به نویسندگی صادق هدایت و کارگردانی مریم ایرانمنش از تهران با مدت زمان ۴۵ دقیقه در دو سئانس ۱۸ و ۲۰ در تالار سایه نمایش مجموعه تئاتر شهر روی صحنه میرود.
«مبارک در قصههای خوب» به نویسندگی و کارگردانی سعیده دهقانینژاد از کرج به مدت ۳۰ دقیقه در ساعتهای ۱۷ و ۱۹ در کارگاه نمایش تئاتر شهر اجرا میشود.
«تاریکی» به نویسندگی زینب مقیسه و غزاله عبادی با کارگردانی غزاله عبادی از تهران برای ۳۵ دقیقه و در ساعتهای ۱۷ و ۱۹ در سالن کوچک مولوی میزبان علاقهمندان خواهد بود.
«دختر کفش عروسکی» به نویسندگی امین رضا ملکمحمودی با کارگردانی امیرافسر شیبانی از تهران برای۷۰دقیقه ساعتهای ۱۷ و ۱۹ در تالار هنر میزبان علاقهمندان خواهد بود.
نمایشهای فضای باز
در بخش نمایشهای فضای باز نوزدهمین جشنواره بینالمللی نمایش عروسکی تهران-مبارک، چهار نمایش «یه تار سبیل» به نویسندگی و کارگردانی راضیه پاشایی در ساعت 19، «سرزمین مادریم» به نویسندگی و کارگردانی مشترک سمیه گلباز و داوود بختیاری در ساعت 19:30، نمایش «ازدواج پرماجرا» به نویسندگی و کارگردانی حسین ربیعی در ساعت 20 و نمایش «هله هله کوسه» به نویسندگی و کارگردانی علی قاضی در ساعت 20:30 در محوطه مجموعه تئاتر شهر میزبان علاقهمندان خواهند بود.
نوزدهمین جشنواره بینالمللی نمایش عروسکی تهران-مبارک به دبیر هادی حجازیفر، هشتم تا هفدهم تیر در حال برگزاری است.
وحید حجازی، کارگردان نمایش «بازی» جشنواره را کلیدی دانست برای بهتر شدن شرایط هنرمندان عرصه نمایش عروسکی که بهزعم او همیشه سختی بیشتری را نسبت به دیگر هنرمندان تئاتر تحمل کردهاند.
در نوزدهمین جشنواره بینالمللی نمایش عروسکی تهران-مبارک، یک گروه دونفره از کشور مکزیک، نمایشی عروسکی را در تالار هنر تهران روی صحنه آوردند که دوران زندگی آدمی را از کودکی تا پیری، با بیان جزئیترین لایههای آن، ولی با ایدهای جهانی و به زبانی کودکانه بیان میکند.
الهام سلج محمودی، نویسنده و کارگردان نمایش «مامان» با اشاره به اینکه جامعه عروسکی خیلی کوچک است، گفت ما با توجه به شناخت و ارتباطی که با هم داریم به داوری کارهای یکدیگر پرداختیم و این شیوه داوری نوعی تمرین دموکراسی بود.
کارگردان نمایش «دختر کفش عروسکی» با اشاره به اینکه در کلاسهای مختلف آموزش تئاتر و نمایش خلاق، بر تقویت خلاقیت و خیالپردازی تاکید میشود، میگوید چرا نباید در تئاتر کودک و نوجوان، ذهن بچهها را به تخیل واداشت و آنان را با خیال مواجه کرد؟
نوزدهمین جشنواره بینالمللی نمایش عروسکی تهران-مبارک با اجرای ۵۹ نمایش صحنهای و فضایباز با حضور بیش از ۷۰۰ هنرمند در این رویداد به ایستگاه پایانی خود رسید.
طیبه آنجدانی، نویسنده و کارگردان «دختر کوچولو» میگوید انتظار چنین استقبالی را از سوی مخاطبان نداشتم. به دلیل استقبال زیاد از اجرا، امکان حضور بسیاری از علاقهمندان در سالن فراهم نشد.
هوگو سوارز کارگردان نمایش «احساسات بدن» در مورد این نمایش و استفاده از عروسک اندامی در آن میگوید او و همسرش در ابتدا، هنرنمایی خود را با اجراهای خیابانی آغاز کردهاند و اجراهای ابتداییشان نمایشهای پانتومیم بود که بهمرورزمان کاملتر میشوند و به این نوع اجرای عروسک ...
در نوزدهمین جشنواره بینالمللی نمایش عروسکی تهران-مبارک، نمایشنامه «کوران» اثر موریس مترلینگ، با کارگردانی وحید نفر در تالار چارسوی مجموعه تأتر شهر تهران روی صحنه رفته است. کارگردان در این نمایش، روشی کمتر دیدهشده از اجرای عروسکی را تجربه میکند.