هنرمندان از لزوم اختصاص سالنهای ویژه برای نمایشهای عروسکی میگویند
فریبا دلیری، جشنواره نمایش عروسکی تهران-مبارک را نقطه عطفی در زندگی هنری هنرمندان نمایش عروسکی دانست و بر داشتن سالنهای ویژه اجرای نمایشهای عروسکی در سطح کشور تاکید کرد.
فریبا دلیری، دانشآموخته رشته نمایش عروسکی از دانشکده هنرهای زیبای دانشگاه تهران است و از سال 72 فعالیت خود را در حوزه نمایش عروسکی آغاز کرده است.
فریبا دلیری از شروع علاقهمندیاش به کار نمایش عروسکی اینگونه میگوید: «علاقه من نسبت به نمایش عروسکی از کودکی شکل گرفت. حضور کارهای ارزشمند بزرگانی مانند مرضیه برومند، زنده یاد اردشیر کشاورزی و زنده یاد کامبیز صمیمی مفخم دلیل اصلی علاقه من به نمایش عروسکی بوده است.»
وی اضافه کرد: «از سال 72 در دانشگاه در نمایشهای عروسکی دانشکده حضور داشتم، عروسکگردانی کردم و از دوره دوم جشنواره عروسکی در این جشنواره حضور داشتهام.»
دلیری ضمن تشکر از تمامی استادان خود در این عرصه افزود: «تاکنون حدود 30 سال است، در حوزه نمایش عروسکی و نمایش کودک و نوجوان مشغول فعالیت هستم و این امر جزو افتخارات من است.» وی ادامه داد: «بعد از کارهای این عزیزان میتوان به کارهای دانشجویان این رشته که در دانشگاه روی صحنه میبردند اشاره کرد که با جسارت کار خود را ارائه کردند تا این رشته نیز بارور شود.»
دلیری بیان کرد: «از دورههای ابتدایی برگزاری جشنواره نمایش عروسکی، شاهد کارهای خارجی که به این جشنواره دعوت میشدند بودیم. آن کارها بیشتر با تکنیکهای جدید عروسکگردانی همراه بود که میتوانست یک کلاس درس برای علاقهمندان به نمایش عروسکی باشد.»
وی تصریح کرد: «یکی از عوامل مهمی که در بالندگی و پیشرفت نمایش عروسکی موثر است مساله سالن ویژه نمایش عروسکی است که باید توجه خاصی به توسعه آن شود. گروهها وارد جشنواره میشوند و با ذوق به این عرصه ورود پیدا میکنند اما معمولا روی صحنه نمیروند. این مشکل کارگردانان است که باید پیگیر کار خود باشند.»
دلیری اظهار کرد: «بهعنوان کسی که سالهاست عضو نمایش عروسکی خانه تئاتر هستم، تلاش کردهام هنرمندان بعد از جشنواره به اجرا برسند. این امر با پیگیری کارگردان محقق میشود تا تلاشها نتیجه دهد.»
وی در پایان نیز گفت: «نمایش عروسکی تهران-مبارک نقطه عطفی در زندگی هنری ما عروسکیهاست، زیرا با این جشنواره عروسکها ما را صدا میزنند تا نمایشی را آماده کنیم.»