در حال بارگذاری ...
در گفت‌وگو با کارگردان نمایش «تاریکی» مطرح شد

غزاله عبادی: جای کارشناسان حوزه روانشناسی کودک برای داوری آثار خالی بود

غزاله عبادی ترس و فوبیای خود از تاریکی را دلیل پرداختن به این موضوع در قالب نمایش دانست و درباره روند داوری جشنواره گفت جای افراد کارشناس و فعال در حوزه روانشناسی کودک برای داوری آثار خالی بود، به نظرم این‌گونه، داوری‌ها کارشناسانه‌تر و عادلانه‌تر بود.

به گزارش روابط عمومی اداره کل هنرهای نمایشی، نمایش «تاریکی» به نویسندگی مشترک زینب مقیسه و غزاله عبادی با کارگردانی غزاله عبادی در هشتمین روز از نوزدهمین جشنواره بین‌المللی نمایش عروسکی تهران-مبارک در سالن کوچک تالار مولوی روی صحنه رفت.

عبادی با بیان اینکه «تاریکی» برای گروه سنی کودک تهیه شده است، گفت: «من به‌شخصه در دوران کودکی از تاریکی می‌‎ترسیدم و همچنان هم فوبیا و ترس اصلی من تاریکی است. مدتی قبل کتابی به همین عنوان مطالعه کردم که با مطرح کردن موضوع آن با زینب مقیسه، طرحی بر این اساس نوشته شد و آن را برای اجرا آماده کردیم‌.»

این کارگردان درباره داستان این اثر افزود: «داستان «تاریکی» درباره پسربچه‌ای است که از تاریکی می‌ترسد و دوست دارد تا تاریکی از بین برود؛ اما بعد از مدتی خودش به دنبال تاریکی می‌گردد.»

تکنیک استفاده‌شده در نمایش «تاریکی» ‌تاپ‌تیبل است و سعی کردم تا کار شبیه بازی‌های بچه‌گانه و خاله‌بازی باشد

او توضیح داد: «تکنیک استفاده‌شده در نمایش «تاریکی» ‌تاپ‌تیبل است و سعی کردم تا کار شبیه بازی‌های بچه‌گانه و خاله‌بازی باشد.»

او درباره بخش داوری این دوره از جشنواره گفت: «همه بخش‌های جشنواره خوب بود اما به نظرم داوری آن توسط کارگردان‌ها گزینه مناسبی به شمار نمی‌آمد. این موضوع باعث شد نتوانم آثاری را که مدنظر داشتم، ببینم و در برخی موارد مجبور شدم کارهایی را به تماشا بنشینیم که کیفیت ویژه‌ای نداشتند.»

او ادامه داد: «اگر قرار است ما با داوری دموکراسی را ترویج کنیم باید توجه کنیم که با این شیوه ممکن است همین دوستی اندک بین بچه‌های عروسکی هم از دست برود.»

این کارگردان افزود: «مسئله مهم این است که در این نوع داوری به دلیل نبود فضای مناسب برای گفت‌وگو بعد از تماشای کار، تبادلی اتفاق نمی‌افتد.»

او با اشاره به اینکه کلاً با مقوله داوری مخالف است، ادامه داد: «درنهایت ترجیح من این بود چند کارشناس نمایش عروسکی و به‌ویژه افراد فعال در حوزه روانشناسی کودک آثار را داوری می‌کردند، زیرا به نظر عادلانه‌تر می‌آمد.»

عبادی با بیان اینکه بیشترین هزینه برای پلاتو و فضای تمرین صرف شده است، گفت: «باوجوداینکه مبالغ کمک‌هزینه در کل نسبت به سال‌های قبل بهتر بود اما باز هم نمی‌توانست کفاف هزینه تولید گران آثار عروسکی باشد بااین‌حال نمی‌توان زحمات اداره کل هنرهای نمایشی و دوستان برگزارکننده جشنواره نوزدهم را در این زمینه را نادیده گرفت.»

خیلی دوست داشتم بین آدم‌هایی که کارها را به تماشا می‌نشستند، افرادی باشند که به‌طور مستقیم با کودکان ارتباط دارند. افرادی مثل مربیان یا استادان دانشگاهی که نمایش خلاق تدریس می‌کنند

کارگردان نمایش «تاریکی» همچنین افزود: «من خیلی دوست داشتم بین آدم‌هایی که کارها را به تماشا می‌نشستند، افرادی باشند که به‌طور مستقیم با کودکان ارتباط دارند. افرادی مثل مربیان یا استادان دانشگاهی که نمایش خلاق تدریس می‌کنند و با کودکان بر پایه اصول روانشناسی کودک کار می‌کنند. در اصل دوست داشتم تا هنردرمانگران یا روانشناسان کودک کارها را تحلیل می‌کردند.»

او گفت: «از نظر من اکثر آثار کودک صرفاً سرگرم‌کننده بود و هیچ بار آموزشی یا روان‌شناختی که باعث کاهش استرس و فشار روی کودکان در جامعه فعلی شود در آن‌ها وجود نداشت.»

نوزدهمین جشنواره بین‌المللی نمایش عروسکی تهران- مبارک، از هشتم تا هفدهم تیر به دبیری هادی حجازی‌فر در تهران در حال برگزاری است.




مطالب مرتبط

گفت‌وگو با کارگردان نمایش «ازدواج پرماجرا»

حسین ربیعی: می‌توانستیم چهره اصلی مبارک را نشان دهیم
گفت‌وگو با کارگردان نمایش «ازدواج پرماجرا»

حسین ربیعی: می‌توانستیم چهره اصلی مبارک را نشان دهیم

کارگردان نمایش «ازدواج پرماجرا» می‌گوید عکس‌هایی از مبارک در دوران صفویه و قاجار موجود است که نشان می‌دهد صورت جذاب و شیرینی داشته است. اگر در تبلیغات جشنواره از این عکس‌ها استفاده می‌شد کار خوبی بود برای اینکه چهره اصلی مبارک را به مردم نشان دهیم.

|

گفت‌وگو با کارگردان نمایش «۱۲ دقیقه»

پرداختن به محیط‌زیست بر بستر نمایش تعاملی
گفت‌وگو با کارگردان نمایش «۱۲ دقیقه»

پرداختن به محیط‌زیست بر بستر نمایش تعاملی

کارگردان نمایش «۱۲ دقیقه» با اشاره به اینکه تلاش کرده به اهمیت حفظ و مراقبت از محیط‌زیست و آموزش این رویکرد به کودکان بپردازد، گفت شیوه اجرای تعاملی جدا از آنکه مخاطب را از لحاظ بصری و ذهنی با خود درگیر می‌کند، حضور فیزیکی او را نیز می‌طلبد.

|

در گفت‌وگو با کارگردان «آخرین نوار کراپ و کراپ و کراپ»

درنا کمالو: استفاده از عروسک در آثار نمایشی نیازمند دلیل و چرایی است
در گفت‌وگو با کارگردان «آخرین نوار کراپ و کراپ و کراپ»

درنا کمالو: استفاده از عروسک در آثار نمایشی نیازمند دلیل و چرایی است

درنا کمالو، کارگردان «آخرین نوار کراپ و کراپ و کراپ» گفت استفاده از عروسک نیازمند دلیل و چرایی است و بر اساس ایده اجرایی کارگردان و دراماتورژی متن از عروسک استفاده می‌شود.

|

گفت‌وگو با کارگردان نمایش «زنده‌به‌گور»

مریم ایرانمنش: عروسک‌ها محرم راز هستند
گفت‌وگو با کارگردان نمایش «زنده‌به‌گور»

مریم ایرانمنش: عروسک‌ها محرم راز هستند

مریم ایرانمنش، کارگردان نمایش «زنده‌به‌گور» با بیان اینکه عروسک پتانسیل زیادی برای بیان مباحث کلان بشری دارد، گفت عروسک محرم راز است و می‌تواند بیان‌کننده حرف‌های بسیار مهم و بزرگ باشد.

|

گفت‌وگو با مرجان خورسند، کارگردان نمایش «سبز-آبی»

چراغ به‌دستانی که برای حفظ سایه می‌کوشند
گفت‌وگو با مرجان خورسند، کارگردان نمایش «سبز-آبی»

چراغ به‌دستانی که برای حفظ سایه می‌کوشند

مرجان خورسند، کارگردان نمایش «سبز-آبی» که با انتخاب سوژه‌ای از حماسه‌آفرینی و مظلومیت شهدای غواص با این اثر در بخش بزرگسال نوزدهمین جشنواره بین‌‌المللی نمایش عروسکی تهران- مبارک روی‌ صحنه‌ رفته، خود و همسرش، رضا فقیهی را چراغ به دستانی می‌داند که برای حفظ تکنیک نمایشی ...

|

کارگردان نمایش «سومین روز تابستان» مطرح کرد

محسن پورقاسمی: در میکروتئا‌تر، دوربین نماینده چشم مخاطب است
کارگردان نمایش «سومین روز تابستان» مطرح کرد

محسن پورقاسمی: در میکروتئا‌تر، دوربین نماینده چشم مخاطب است

محسن پورقاسمی، نویسنده و کارگردان نمایش «سومین روز تابستان» با بیان اینکه در میکروتئا‌تر، دوربین به‌عنوان نماینده چشم مخاطب عمل می‌کند، افزایش کمک‌هزینه‌های این دوره را نسبت به سال‌های قبل قابل‌توجه و کمک‌کننده دانست.

|

گفت‌وگو با نویسنده و کارگردان نمایش «شوآف»

کاوه مهدوی: کیفیت آثار در جشنواره عروسکی تهران-مبارک بسیار بالاست
گفت‌وگو با نویسنده و کارگردان نمایش «شوآف»

کاوه مهدوی: کیفیت آثار در جشنواره عروسکی تهران-مبارک بسیار بالاست

کاوه مهدوی که معتقد است کیفیت آثار در جشنواره نوزدهم نمایش عروسکی تهران-مبارک بسیار بالاست، می‌گوید اگر آثار حاضر در جشنواره در قالب یک بسته در پلتفرم‌ها به نمایش درآید، مخاطب با این گونه نمایشی بیشتر آشنا شده و به سالن‌ها نیز می‌آید و در نتیجه شاهد استقبال و رونق بیشتر ...

|

نظرات کاربران